17 Nisan 2019 Çarşamba

Sıva Makineleri Kullanım Alanları

Sıva makineleri günümüzün gelişen makine teknolojisi ile inşaat alanlarında sıva uygulamaları oldukça kolay bir hale gelmiştir.Kara sıva makinesi ve schotcrete makinesi duvar ve yüzeylere püskürtme tekniği ile çalışmaktadır.
şantiye harçları, kuvvetlendirici harçlar, çiento sıvaları, kireç sıvaları, alçı harçları, çimento harçlarında mükemmel perfomansları vardır.

Sıva Makineleri Özellikleri

 

Sıva işlemi inşaatların kaba taslaklarının bitmesinden sonra su, çimento ve kum ile hazırlanan işlemlerdir. Boya yapmadan önce yüzey ve duvarlara uygulanır.
Kireç ile hazırlanan harçlar daha akışkan ve yumuşak olacağı için uygulaması daha kolaydır.
Sıva işleminin amacı yapıyı korumak ve rutubet gibi etkenlere engel olmaktır. Düzgün olmayan yüzeyleri düzeltmektir. Sıva işlemi bu nedenden dolayı ayrı bir özen gerektirir. Sıva makineleri bu işlemde oldukça önemli bir rol oynar.
Beton, gaz, tuğla, bims ve briket gibi malzemelerin üzerine uygulama yapılabilir. Uygulama sırasında alçı sıva makinesi hızlı ve hatasız sıva işlemini yapar. kara kaba sıva makinesi ise püskürtme özelliği ile zahmetsiz bir uygulama sunar.

Sıva makinelerinden olan shotcrete makinesi ise yol ve otoban kenarlarında, temel kazılarında kayma tehlikesi olan yüzeylerde tünellerde sıklıkla kullanılırlar.
Yapıları güçlendirmek ve dekorasyon amaçlı yapay kaya alanlarında sıva makineleri kullanılılır. Geniş bir kullanım alanına sahip olarak yüksek basınçlı pompa ve püskürtme tekniği ile uygulanır.

15 Nisan 2019 Pazartesi

Beton Vibratörü Ne İşe Yarar?


İnşaat alanında sıklıkla duyulan bir makine olan beton vibratörü ne işe yarar bugün bu konuda bilgi vereceğim.
Dökülmüş olan beton danelerinin birbirine uyguladıkları sürtünmeyi en aza indirerek beton içinde oluşan boşluğu alıp betonun boşluksuz olarak yerleştirilmesini sağlayan makinedir. Bu uygulamada beton vibratörü betonun kıvamı, kullanılan yapı ve yapının çeşidine göre çeşitli vibratör tipleri bulunmaktadır.

Beton teknolojilerinin gelişmesi sonunda ortaya çıkan ürünler manüel olarak yapılan işlemlerden çok daha kaliteli işler ortaya koymaktadır.

Uygulanacak beton sıkıştırma işleminin hangi tip beton vibratörü ile yapılacağı önceden belirlenmelidir. Beton vibratörü kullanımı ile havasının alındığı betonun demir ile tam bütünleşmeye girerek sağlam ve pürüzsüz bir hale gelmesine yardımcı olur.

Beton Vibratörünün Avantajları

Beton vibratörü ekonomik açıdan bütük bir avantaj sağlar. Zor alanlarda dahi kolay bir kullanıma sahip olan bu makineler insan ve iş gücünde tasarruf sağlarlar. İnşaat alanlarında beton vibratörü kullanımın faydaları şunlardır;
  • Yoğun ve homojen bir beton elde edilir
  • Düzgün ve pürüzsüz bir görünüm sağlanır
  • Dayanıklı yapılar yapılmasını sağlar
  • Krozyon etkisi göstermez
Beton işlemlerinde beton tabakasının derinliği dikkate alınarak hortum seçimi yapılır. beton dökme işlemi deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. İnce bir hesaplama gerektiren bu işlem beton vibratörü sayesinde daha kolay bir hale gelir.Doğru bir kullanım ile başarılı sonuçlar elde edilir.Homojen ve ayrışma olmayan beton kalıpları ile sağlam binalar inşa edilir.


11 Nisan 2019 Perşembe

Demir Kesme Makineleri

Hafif inşaat makineleri arasında yer alan demir kesme makineleri farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı özelliklere sahip makinelerdir. Her kalınlıktaki kesme özelliğine sahip demir kesme makineleri inşaat alanlarında iş zamanından tasarruf sağlar.

Demir kesme makinesi tekerlikli olduğundan istenilen yere taşınabilmektedir. Makinelerde kullanılan parçalar ve tüm tüm yedek parçalar kaliteli olarak yapılmaktadır.
Kullanımı kolay olan demir kesme makineleri rutin bakımları kullanıcı tarafından yapılmaktadır. 
makinelerin çalışan her yüzeyi ısıl işlemler sertleştir ilmiştir ve bu nedenle dayanıklılığı arttırılmıştır. Makinenin bıçakları özel çelikten yapılmıştır.

Demir Kesme Makineleri Özellikleri



  • Demir kesme makineleri sağlam ve dayanıklı olmasının yanı sıra kolay ve uzun yıllar kullanılabilir
  • Demir kesme makineleri çift yönlü tahrik sistemi ile kesim yapar
  • Kullanılacak olan yedek parçalar ve malzemeler kaliteli markalardan tercih edilir
  • Makinelerin çalışan yüzeyleri ısıl işlemle sertleştirilmiştir
  • Tekerlekli olduğu için inşaat alanlarına kolaylıkla taşınabilir
  • Demir kesme makinelerinin kullanımı oldukça kolaydır ve bakımı kullanıcı tarafından yapılır
  • Makine bıçaklarının 8 köşesi de kullanılabilir
  • Demir kesme makineleri -20 ile -45 C de çalışabilmektedir
  • Ölçüleri ve kapasiteleri farklı olabilmektedir
Demir kesme makinesi üretici firmalar tarafından yüksek kalitede yapılmaktadır. uzun yıllar kullanıcıya hizmet veren bu makineler inşaat alanlarında iş yükünden tasarruf sağlar.



8 Nisan 2019 Pazartesi

İnşaat Sektöründe Kullanılan Makineler


İnşaat sektörünün bu denli artmasının en önemli nedenlerinden biri de inşaat makinelerinin kullanılmaya başlamasıdır. İnsan ve zamandan tasarruf sağlayan bu makineler bir birinden farklı işlemleri kısa sürede ve sorunsuz olarak halletmektedir.
Özellikle insan gücü ile uzun zaman sürecek yapı işlerinde yeni sistem inşaat makineleri büyük kolaylık sağlıyor. şantiye alanlarında sıklıkla kullanılan makineler şunlardır;
Kompaktör

Kompaktör genel işlemi toprağı, asfaltı ve zemin malzemelerini sıkıştırmak için kullanılan makinedir. Zeminin sıkıştırılarak yük taşıma kapasitesini, çökmesini ve şişmesini engeller. Bu makineler zıplayarak yada titreşim ile sıkıştırma işlemi sunar.
Kompaktör makinesi çeşitleri;
  • İleri geri hareketli kompaktör
  • Tablalı kompaktör
  • Asfalt kompaktörü
  • Asfalt ve derz kesme makinesi
  • Zıp Zıp tokmak
  • Uzaktan kumandalı kompaktör
Bu makinelerin hepsinin ayrı bir işlevi ve özelliği bulunmaktadır. Kompaktör makineleri fiyatları için tercih ettiğiniz firma ile iletişim sağlayınız.

Silindir

Silindir makinelerinin temel görevi asfalt ve toprak zeminleri sıkıştırmaktır. Geniş alanlarda iş süresini azaltmak, dolgu yapılacak dolgu malzemesinin sıkıştırılmasını sağlamak için kullanılır. Silindir çeşitleri içinde en sık tercih edilen vibrasyonlu silindir makinesi çeşitleridir.

İnşaat Vinci

Yapı işlerinde insan gücünün yetemediği alanlarda çok ağır cisimleri kaldırmaya yarayan makinelerdir. Daha çok kule vinç olarak anılırlar. İnşaat vinci çeşitleri;
  • Ves50 vibrasyonlu silindir
  • ves60 vibrasyonlu silindir
  • Ves70 vibrasyonlu silindir
Beton Vibratörü

Beton vibratörü yeni dökülmüş betonun hemen sonrasında karışımdaki hava boşluğunun alınması ve betonun kalıplar içinde homojen şekilde yayılmasını sağlayan makinedir. Beton vibratörü çeşitleri;
  • benzinli beton vibratörü
  • dizel konvertörlü beton vibratörü
  • çanta tipi beton vibratörü
  • elektrikli beton vibratörü
  • kendinden konvertörlü beton vibratörü
  • konvertör hortumları
Beton kalıplarının içinde bulunan hava boşluklarını ortadan kaldırarak temelde daha sağlam yapılar inşa etmek için önemli olan makinelerdir.

Perdah Makinesi

Perdah makinesi beton dökme işleminden sonra zeminin düzeltilmesi ve bozuk olan yüzeylerin istenilen yapıya gelmesini sağlayan helikopter olarak da bilinen makinelerdir.

5 Nisan 2019 Cuma

Şap Makinesi Nedir? Ne İşe Yarar?


İnşaat yapı alanında kendini kanıtlayan makineler işleri kolaylaştıran niteliklerdedir. Tüm makineler Avrupa kalite sistem belgelerini almışlardır. Şap makinesi görevi zeminin dayanıklılığını arttırmak için ve zeminlere estetik bir görünüm sunmak için kullanılan makinelerdir. Bu makine türleri içinden en çok tercih edilen Brinkmann şap makinesi sıklıkla tercih edilir.

Şap Makinesi neden Önemlidir?

Şap dökümü yapılmış ve kuruması tamamlanmış betonun üzerine zemin izolasyonu yapmak ve estetik açıdan güzelliği tamamlamak için kullanılan bir malzemedir. Bu işlemi şap makinesi ile yaparak zamandan tasarruf sağlarsınız. şap dökülmesinin amacı yüzeyi negatif etkilerden koruyarak alanın ömrünü uzatmaktır.


Şap Makinesi Kullanım Alanları nerelerdir?

şap makinesi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Şap makinesi tüm yapıların taban kısımlarında su ve nem etkisinde olacak alanlarda, kapalı ve açık otoparklarda, fabrikaların iç ve dış sahalarında, açık spor salonları gibi alanlarda kullanılarak maddi açıdan ve zaman açısından tasarruf sağlayan makinedir. Doğru şekilde kullanılması ile işleri oldukça kolaylaştıracaktır.

Şap makinesi fiyatları değişen bir tabloya sahiptir. Detaylı fiyat ve bilgilendirme için makinelerin satış sitelerinden bilgi alabilirsiniz. 


2 Nisan 2019 Salı

Demir Bükme Makineleri ile İşlerinizi Kolaylaştırın!


Demir bükme makineleri kullanımları kolay ve çok uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek ürünlerdir. redüktör dişliler çelikten yapıldığı için kırılma ve aşınmalara karşı sağlamlığı arttırılmıştır.
Demir bükme makineleri her kalınlıktaki demirin bükümü için farklı kapasitelerde makineler mevcuttur.
Çalışan parçaların tamamı ısıl işlem ile sertleştir ilmiştir. Demir bükme makineleri 380 ve 220 V elektrikle çalışan makinelerdir. manüel ve otomatik büküm yapabilmenin yanı sıra her iki yönde de çalışabilmektedir. Ayrıca yüksek veya düşük hızlarda kullanım sağlar. Demir bükme makineleri çeşitleri;
26mm demir bükme makinesi
26mm demir bükme makinesi yüksek dayanıklılık ve hızlı bitirme gibi kaliteli tasarımdan dolayı sıklıkla tercih edilir.

36mm demir bükme makinesi
36mm kapasiteli demir bükme makinesi güvenilir ve rahat bir kullanım sunar. Dişli kutusu düşük sesli çalıştığından kullanıcının duyma sağlığını önemli ölçüde etkiler. Yüksek ve alçak hızda kullanımı büyük bir avantajdır.

44mm demir bükme makinesi
44 mm denir bükme makinesi hafif inşaat alanında tercih edilen ve sağlam yapısı ile kaliteli bir makine çeşididir. 44mm kapasitesi ile sizlerde uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

52mm demir bükme makinesi

52 mm demir bükme makinesi bükme takımları ve ayak pedallarının tamamı ile birlikte tedarik edilebilir. Ayar düğmeleri kontrol edilebilir ve açı seçeneklerine sahiptir.

Demir bükme makineleri ve çeşitleri inşaat alanlarında çok fazla tercih edilen bir makine çeşididir.