31 Ekim 2019 Perşembe



Beton Vibratörü Ne İşe Yarar
Yapıların kaliteli olması yaşam refahının da üst seviyede olmasına yardımcı olacaktır. İnşaat alanında kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına da buna katkı sağlayacaktır. Binaların yapım aşamasında işlem kolaylığı ve ilgili malzemenin kaliteli bir şekilde yayılmasına olanak sağlayan beton vibratörü ön planda yer alıyor. Donanım açısından gelişmiş olan bu ürün pratik kullanımı ile de size katkı sağlıyor. Bu konuda ürünü temin etmek istediğinizde mutlaka kurumsal hizmet veren firmalardan destek almanız gerekir. Bu sayede sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz. Beton döküldüğünde bunun etkili bir şekilde yayılmasına olanak sağlayan bu ürünün fiyatı da ekonomik olarak karşınıza çıkıyor.
Beton Vibratörü Nereden Temin Edilmeli
Beton vibratörü özellik açısından gelişmiş bir üründür. Temin edeceğiniz zaman en yeni donanıma sahip olanlar tercih edilmelidir. Sektör içerisinde farklı modeller ile sunulmaktadır. Çanta ve omuz tipli modelleri bulunur. Ayrıca benzin, dize ve elektrikli modelleri de işinizi kolaylaştıracak ve sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Bu konu sektör içerisinde lider konumda bulunan Newton makine bu konuda idea bir seçim olacaktır. Geniş ürün yelpazesi sayesinde ekonomik fiyatlardan yararlanarak temin edebilirsiniz. İnşaat sektörü içerisinde işin daha kaliteli ve hızlı olmasına olanak sağlayan bu ürün ile en iyi sonucu elde edebilirsiniz. Sizde tercih ederek kullanım sağlayabilirsiniz.

21 Ekim 2019 Pazartesi

Perdah Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan perdah makineleri kolay kullanımları sayesinde sektörün en popüler makineleridir. Beton perdah makineleri farklı boyutlara sahiptir.
Perdah makinesi malası kombinasyon ve son işlem bıçakları ile birlikte gelmektedir. Parlak veya mat görünüme bağlı olarak ihtiyacınıza göre satın alabilirsiniz.
Dar oda ve köşeleri olan bir alan için 60'lık perdah makinesi işinizi görecektir. Öncelikle perdah makinesi satın alırken kullanacağınız alanı göz önüne olarak seçim yapmalısınız.
Bir diğer nokta ise bir çok perdah makinesi farklı boyutlarına rağmen aynı motoru kullanan makinelerden uzak durmanız gerektiğidir. Büyük çaplı perdah makineleri daha güçlü motorlara sahip olmalıdırlar.
Tüm zorlu şartlarda sizlere üstün performans sağlamaları açısından oldukça önemlidir. satın alırken uzun servis ömrüne sahip makineleri tercih etmelisiniz. Uzun ömürlü perdah makineleri bütçeniz açısından da oldukça avantajlı olacaktır. Benzinli, dizel ve elektrikli olarak 3 ana gruba ayrılır.

Benzinli perdah makineleri

Benzinli perdah makineleri büyük beton alanları ve sürekli kullanım için idealdir. Profesyonel bir yüzey elde etmek isteyenler için benzinli perdah makinesine yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır.

Elektrikli perdah makinesi

Beton zeminin düzeltilmesi ve aradaki boşlukların alınması için oldukça önemli olan perdah makinesi isteğe bağlı olarak elektrikli olarak da üretilmiştir. Benzin ile uğraşmak istemeyenler için elektrikli perdah makineleri sizleri bekliyor.

Dizel perdah makineleri

Dizel perdah makineleri de kullanıcıların tercih edebileceği makinelerden biridir. Dizel perdah makineleri satın alırken uygun fiyatlardan yararlanmayı ihmal etmeyin

Perdah Makineleri Fiyatları

Perdah makineleri fiyatları makinenin özelliklerine ve motor gücüne bağlı olarak fiyat farklıkları gösterir. Sizlerde perdah makinesi fiyatı konusunda piyasa da iyi bir araştırma yaptıktan sonra uygun ödeme koşulları sunan bir firmadan satın alabilirsiniz.





16 Eylül 2019 Pazartesi

g 4 Alçı Makinası Fiyatı


G 4 alçı makinası alçı sıva makinesi grubunda en sık tercih edilen makinalardan biridir. Şantiye harçları, hafif yığma harçları, çimento harçları, kireç sıvaları, kireç alçı karışımları ve daha fazlasında kusursuz performans sağlayan makinedir.
Genellikle ikinci el olarak çok daha fazla aranan bu makine düşük fiyata alındığı için kısa sürede bozulma ve teknik sorunlara neden olmaktadır. Sıfır g 4 alçı makinesi fiyatlı da oldukça avantajlıdır.Satın alarak daha uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz.

g 4 alçı makinesi uygulama alanları

g 4 alçı sıva makinesi fiyatları bakımından hesaplı bir inşaat makinesidir. Satın alacağınız firmanın uygun ödeme koşulları sunmasına dikkat etmelisiniz. Bu makinenin kullanım alanları ve hangi malzemelerde kullanılması gerektiği aşağıdaki listede yer almaktadır.

  • izalasyon malzemeleri
  • alçı harçları
  • premix harçlar
  • kireç-alçı harçları
  • duvar harcı
  • çimento harçları
  • yüzey şapı
  • kireç çimento harçları
  • kaba sıva
  • fango materyalleri
  • izalasyon harçları
ve daha bir çok malzemenin daha kolay uygulanabilir olması ve iş gücünden tasarruf etmek için tercih edilen bir makinedir. İnşaat alanlarında çok sık tercih edilen ve binalarında daha sağlam olmasında katkısı olan g 4 alçı makinası fiyatları için firmalarla iletişime geçerek bilgi sahibi olabilir, kolay ödeme koşullarını öğrenebilirsiniz.




15 Temmuz 2019 Pazartesi

Metal İşleme Makineleri ve Çeşitleri

Endüstriyel makine alanında en iyi çözümleri bütçenize uygun şekilde bulabilirsiniz. metal işleme makineleri ve çeşitleri açısından sizlerle aradığınız özelliklerde makinelere sahip olarak işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.
Metal işleme makineleri demir gibi sert malzemelere delik açılması, kılavuz çekme ve frezleme işlemlerini yapmak için kullanılır. Bu alanda metal işleme makineleri kılavuz çekmeli matkap ve sütunlu matkaplar olmak üzere iki çeşittir.Bu makine grubunun elektrik voltajı 220V ve 380 V olarak değişiklik göstermektedir.

Kılavuz Çekmeli Matkaplar

 

Kılavuz çekmeli matkaplar bir çok ölçüde istenilen diş ölçüsü için kullanılan makinedir. Klasik matkaplar sadece delik delme işlemi yaparken kılavuz çekmeli matkaplar delme ve diş açma işlemini yaparlar. M12- M20 arası diş açma kapasitesine sahip olan ürünler darbelere karşı dayanıklıdır ve oldukça hafiftirler.
Delik açma işlemlerinde büyük perfomans sağlarlar. Kullanım alanları fabrika, imalathane, sanayi, üretim atolyeleri en sık kullanılan yerlerdir.
Ağır sanayi işlerine uygun bir güce sahip olan kılavuz çekmeli matkaplar yüksek perfomansa sahiptirler. Soğutma sistemine sahip olan makineler kullanımı açısından oldukça kolay makinelerdir.

Sütunlu matkaplar

 

Sütunlu matkaplar ayarlanabilir sehpa özelliği ile en zorlu işlerin üstesinden kolayca gelen makinelerdir. Uç değişiminin oldukça kolay şekilde yapılması sutunlu matkapları kullanmayı kolaylaştırır. Tezgahlı matkaplar olarak da bilinirler.
Kendi etrafında 360 derece dönebilen ve 45 derece eğim alabilen sütunlu matkaplar pratik bir kullanım sağlarlar.Fabrika, sanayi, seri üretim atölyelerinde sıklıkla kullanılırlar. Demir metal llevha üzerind edüzgün şekilde delik delinmesini sağlarlar.
Masa üstü freze makieneleri sağ ve sol dönüş hareketleri parmak ve yüzey frezleme yapabilmektedir. Aydınlatma lambası ve soğutma sistemi en büyük avantajlarıdır. Yuvarlak, kare ve diktörtgen boş ve dolu demir malezemelere istenilen ölçülerde kesim yapabilmektedir.

12 Temmuz 2019 Cuma

Elektrikli Makaslı Platform

 
Yük kaldırma araçları içinde yer alan elektirikli makaslı platform ile yük taşıma işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Elektrikli platformlar içinde en sık tercih edilen model olup şantiye alanların güvenlişekilde yük kaldırmayı sağlamasının yanı ısra zamandan da tasarruf sağlamaktadır.
Bu makineler çalışanların can güvenliğini koruyarak güvenli bir çalışma alanı sunmaktadır. Sizlerde elektrikli hidrolik makaslı platform ile taşıma işleminizi kolayca yapabilirsiniz.
Hafif inşaat makineleri alanında yer alan bu kaldırma aracı sahip olduğu özellikleir bakımından çok sık tercih edilmektedir.

Elektrikli hidrolik makaslı platform özellikleri

Elektrikli hidrolik makaslı platform özellikleir bakımından yüksek perfomans sunan inşaat makinelerinden biridir.
  • çelik konstrüksiyon yapı
  • serbest düşmeyi önleyen hortum patlama
  • aşırı yüke karşı güvenlikli
  • acil durumlar için acil iniş sistemi
  • uzun mesafe için taşıma ve yükleme kolaylığı
  • sökülebilir korkuluk
  • acil stop buton
Elektrikli hidrolik makaslı platform ile sizlerde şantiye alanlarında yüksek alanlara ağır yükleri taşıyabilirsiniz. inşaat alanlarında iş ve zaman yükünden tasarruf sağlayan makineleri ile işler daha kısa sürede teslim edilmektedir.

2 Temmuz 2019 Salı

Makita Akülü Darbeli Vidalama Makinesi


Montaj ve vidalama konusunda gelişmiş teknoloji kullanılarak üretilen Makita marka darbeli vidalama makinesi ile montaj ve vidalama işlerinizi kısa sürede halledebilirsiniz. Hırdavat ve ele aletleri alanında en iyi markalardan olan Makita ile sizlerde her açıdan büyük avantajlara sahip olabilirsiniz.
Makita darbeli vidalama makinesi Lityum iyon akülüdür. Kısa sürede şarj edilme özelliğinden dolayı ultra kolaylık sağlar. Ergonomi tutma şekline sahip olan Makita akülü darbeli vidalama makinesi sadece 560 gr ağırlığına sahiptir. Sağlam ve dayanıklı yapısı sayesinde en zorlu vidalama işlemlerini yapabilirsiniz. Dar alanlarda dahi kolay bir kullanım sağlar.

MAKİTA Akülü Darbeli Vidalama Makinesinin Avantajları

Makita akülü darbeli vidalama makinesi hassas vidalama için en uygun dönme hızına ve ileri geri tuşuna sahiptir. Düz şekilde tabanca tutma pozisyonlarında kolay bir kullanım sağlar. Makita akülü darbeli vidalama makinesinden yüksek verim almak için led aydınlatma sistemine sahiptir. Işık pil durumunu önceden bildirir. 
Makita lütyum iyon slayt tipi pillerle çalışmaktadır. Buda dünyada en iyi performansa sahip vidalama makinelerinden biri olduğunu gösterir. Uç değişimi oldukça kolay olan Makita akülü darbeli vidalama makinesi profesyonel olarak en iyi performansı sunar. 


25 Haziran 2019 Salı

13mm Dikey Sütunlu Matkap Özellikleri


13 mm dikey sütunlu matkap bir diğer adı ile tezgah matkabı yüksekliği ayarlanabilir yapısı ile delme işlemlerinizin üstesinden gelmeniz için üretilmiştir.
Çapraz kanallı tabla, derinlik ölçme ve kilitleme sistemine sahiptir. Ergonomik kauçuk tutma sapı ile kolay bir kavrama sağlarsınız.
13 mm dikey sütunlu matkap 360 derece kendi etrafında dönebilme özelliğine sahiptir. 13 mm delme kapasitesi ile metal, ahşap ve plastik gibi ürünleri kolayca deler. 19 kg ağırlığı ile kolay bir taşıma sağlar. metal işleme makineleri grubunda yer alan 13 mm dikey sütunlu matkap ile delme işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz.


13 mm dikey sütunlu matkap özellikleri


  • 0.35 KW motor gücü
  • 13 mm delme kapasitesi
  • 160x160 tabla ölçüsü
  • kayışlı çalışma tipi
  • 355x255x580 mm makine ölçüsü
  • 19 kg net ağırlık
Metal işleme makineleri için de en sık tercih edilen 13 mm dikey sütunlu matkap ile delme işlemlerinizde kullanacağınız en ekonomik çözümlü makineye sahip olabilirsiniz.



21 Haziran 2019 Cuma

Derz Açma Makinesi Nedir?


Derz açma makinesi inşaat alanlarında tuğla, beton gibi zeminlerde kolaylıkla en düzgün şekilde kanalı açmak için kullanılan makinelerdir. Bir diğer ismi ile kanal açma makinesi olan bu makineler satın alınırken oldukça dikkatli olunmalıdır.
Kaliteli bir makine ile işinizi kolay şekilde yapabilir ve zeminin bozulmasına engel olabilirsiniz. 
Zemin üzerine açılacak olan kanalların derinlik ve genişliğini kolayca ayarlayabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız ürüne göre farklı özelliklerde derz açma makinesi çeşidine ulaşabilirsiniz.

Derz Açma Makinesi Avantajları


Derz kesme makinesi ile tehlikesiz ve güvenli olarak kesim ve açma işlemlerini yapabilirsiniz. İşçi güvenliği açısından oldukça önemli olan bu yardımcı makineler iş kalitesi düşünülerek özel olarak tasarlanmıştır. 
Derz açma makineleri ile asfalt ve beton kesme, duvar kesme, kolon kesimi, kapı pencere kesimi, merdiveni derz kesimleri kolaylıkla kesilebilir.

En çok tercih edilen kesim makinelerinden olan derz açma makinesi ile güvenli olarak tüm işlemler kısa sürede bitirilir.
Kullanım alanları bakımından inşaat derzleri, su kanalı ve asfalt alanlarda sıklıkla kullanılır.Elektrikli, dizel ve benzinli motor ile çalışmaktadır. Kolay kullanımı, yüksek kesim hızı ile her türlü asfalt ve beton zeminde kolay kesim yapabilme, tamir işlerinde ve altyapı çalışmalarında sıklıkla tercih edilen makinelerdir.


13 Haziran 2019 Perşembe

Basınçlı Yıkama Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli


Günlük yaşamımız içinde temizlik en hassas konularımızdan biridir. Özellikle otomobiller gibi sürekli trafik içinde olan çabuk kirlenen araçların temizlikleri genellikle oto yıkamalarda basınçlı yıkama makineleri ile ilk alındığı gün temizliğine kavuşur.

Basınçlı yıkama makineleri ile özellikle otomobillerin her noktası oldukça iyi şekilde temizlenir. Bu nedenle basınçlı yıkama makinesi alırken bazı noktalara dikkat etmek gereklidir. Eğer evinizde veya kendiniz için satın alacaksanız basıncı daha düşük olan fiyat açısından daha ekonomik olanları tercih etmelisiniz. otopark ve oto yıkama alanları en yüksek basınca sahip makineleri tercih etmektedir.

Basınçlı Yıkama Makinesi Kullanımı

Günlük yaşamda zaman büyük sıkıntıdır. Bu nedenle basınçlı yıkama makineleri her hangi bir deterjan kullanmadan oluşan tüm kirleri kolayca temizlemektedir.5 dk gibi en kısa sürede aracın her noktasına girerek detaylı bir temizlik sağlar.

tekerlek aralarına, çamurlukların arka kısmına, moturun arasına, aracınızın alt bölgesi gibi görünmeyen her yere basınçlı yıkama makinesi ile ulaşabilir tüm kirlerden kurtulabilirsiniz.
Hafif ve tekerlekli olması sayesinde her yere kolaylıkla gidebilen basınçlı yıkama makineleri tamiri kolay bozulması oldukça zor olan makinelerdir.

Basınçlı yıkama makinesi ile en zor kirleri ve girilesi en zor alanları kısa sürede temizleyerek zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

6 Mayıs 2019 Pazartesi

Basınçlı Yıkama Makineleri



Basınçlı yıkama makineleri oto yıkama, cami, fabrika, iş makineleri gibi alanların dış yüzeylerinde oluşan kirin ve tozun temizlenmesinde kullanılan güçlü yıkama makineleridir. basınçlı yıkama makineleri içerisine eklenen deterjanı hava yardımı ile yüzeye sıkılarak uygulandığı bir makinedir.

Kullanımları çok kolay olan basınçlı yıkama makineleri dış ortamları temizleyebilmenin en etkilş yollarından biridir. Cihaz su alabilecek bir yere bağlanır, musluk açılır ve makişne çalıştırılır. Bu makinelere takılacak her aksesuar ile işleri kolay ve hızlı şekilde halledebilirsiniz.
Arabalar, merdivenler, motosikler, bahçe yolları, bahçe ve teras mobilyaları, yüzme havuzları ve daha bir çok alanda kullanılabilen makinelerdir.

Basınçlı Yıkama Makineleri Nasıl Çalışır?

Basınçlı yıkama makineleri ev sıhhi tesisatlarında su basınçlarının değeri 4 bardır. Basınçlı yıkama makineleri ile 160 bar değerine çıkabilmektedir. Bu şekilde temizlik ve inatçı lekeler daha kolay şekilde ortadan kaldırılmış olurlar.

Piyasada yer alan deterjanlar ile araçlarınızın detaylı temizliğini yapmanızı sağlar. Basınçlı yıkama makineleri ile bir kaç basit adım adımda otomobiliniz tertemiz olur. 
Ayrıca yosun tutmuş havuz ve yer döşemelerini temizlemek için basınçlı yıkama makineleri sıklıkla tercih edilir. Basınçlı yıkama makinesinin nozulu dikey olarak yüzeye tutulur ve yosun kaplamış alan bir uçtan diğer uca kolaylıkla temizlenir.

17 Nisan 2019 Çarşamba

Sıva Makineleri Kullanım Alanları

Sıva makineleri günümüzün gelişen makine teknolojisi ile inşaat alanlarında sıva uygulamaları oldukça kolay bir hale gelmiştir.Kara sıva makinesi ve schotcrete makinesi duvar ve yüzeylere püskürtme tekniği ile çalışmaktadır.
şantiye harçları, kuvvetlendirici harçlar, çiento sıvaları, kireç sıvaları, alçı harçları, çimento harçlarında mükemmel perfomansları vardır.

Sıva Makineleri Özellikleri

 

Sıva işlemi inşaatların kaba taslaklarının bitmesinden sonra su, çimento ve kum ile hazırlanan işlemlerdir. Boya yapmadan önce yüzey ve duvarlara uygulanır.
Kireç ile hazırlanan harçlar daha akışkan ve yumuşak olacağı için uygulaması daha kolaydır.
Sıva işleminin amacı yapıyı korumak ve rutubet gibi etkenlere engel olmaktır. Düzgün olmayan yüzeyleri düzeltmektir. Sıva işlemi bu nedenden dolayı ayrı bir özen gerektirir. Sıva makineleri bu işlemde oldukça önemli bir rol oynar.
Beton, gaz, tuğla, bims ve briket gibi malzemelerin üzerine uygulama yapılabilir. Uygulama sırasında alçı sıva makinesi hızlı ve hatasız sıva işlemini yapar. kara kaba sıva makinesi ise püskürtme özelliği ile zahmetsiz bir uygulama sunar.

Sıva makinelerinden olan shotcrete makinesi ise yol ve otoban kenarlarında, temel kazılarında kayma tehlikesi olan yüzeylerde tünellerde sıklıkla kullanılırlar.
Yapıları güçlendirmek ve dekorasyon amaçlı yapay kaya alanlarında sıva makineleri kullanılılır. Geniş bir kullanım alanına sahip olarak yüksek basınçlı pompa ve püskürtme tekniği ile uygulanır.

15 Nisan 2019 Pazartesi

Beton Vibratörü Ne İşe Yarar?


İnşaat alanında sıklıkla duyulan bir makine olan beton vibratörü ne işe yarar bugün bu konuda bilgi vereceğim.
Dökülmüş olan beton danelerinin birbirine uyguladıkları sürtünmeyi en aza indirerek beton içinde oluşan boşluğu alıp betonun boşluksuz olarak yerleştirilmesini sağlayan makinedir. Bu uygulamada beton vibratörü betonun kıvamı, kullanılan yapı ve yapının çeşidine göre çeşitli vibratör tipleri bulunmaktadır.

Beton teknolojilerinin gelişmesi sonunda ortaya çıkan ürünler manüel olarak yapılan işlemlerden çok daha kaliteli işler ortaya koymaktadır.

Uygulanacak beton sıkıştırma işleminin hangi tip beton vibratörü ile yapılacağı önceden belirlenmelidir. Beton vibratörü kullanımı ile havasının alındığı betonun demir ile tam bütünleşmeye girerek sağlam ve pürüzsüz bir hale gelmesine yardımcı olur.

Beton Vibratörünün Avantajları

Beton vibratörü ekonomik açıdan bütük bir avantaj sağlar. Zor alanlarda dahi kolay bir kullanıma sahip olan bu makineler insan ve iş gücünde tasarruf sağlarlar. İnşaat alanlarında beton vibratörü kullanımın faydaları şunlardır;
  • Yoğun ve homojen bir beton elde edilir
  • Düzgün ve pürüzsüz bir görünüm sağlanır
  • Dayanıklı yapılar yapılmasını sağlar
  • Krozyon etkisi göstermez
Beton işlemlerinde beton tabakasının derinliği dikkate alınarak hortum seçimi yapılır. beton dökme işlemi deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. İnce bir hesaplama gerektiren bu işlem beton vibratörü sayesinde daha kolay bir hale gelir.Doğru bir kullanım ile başarılı sonuçlar elde edilir.Homojen ve ayrışma olmayan beton kalıpları ile sağlam binalar inşa edilir.


11 Nisan 2019 Perşembe

Demir Kesme Makineleri

Hafif inşaat makineleri arasında yer alan demir kesme makineleri farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı özelliklere sahip makinelerdir. Her kalınlıktaki kesme özelliğine sahip demir kesme makineleri inşaat alanlarında iş zamanından tasarruf sağlar.

Demir kesme makinesi tekerlikli olduğundan istenilen yere taşınabilmektedir. Makinelerde kullanılan parçalar ve tüm tüm yedek parçalar kaliteli olarak yapılmaktadır.
Kullanımı kolay olan demir kesme makineleri rutin bakımları kullanıcı tarafından yapılmaktadır. 
makinelerin çalışan her yüzeyi ısıl işlemler sertleştir ilmiştir ve bu nedenle dayanıklılığı arttırılmıştır. Makinenin bıçakları özel çelikten yapılmıştır.

Demir Kesme Makineleri Özellikleri



  • Demir kesme makineleri sağlam ve dayanıklı olmasının yanı sıra kolay ve uzun yıllar kullanılabilir
  • Demir kesme makineleri çift yönlü tahrik sistemi ile kesim yapar
  • Kullanılacak olan yedek parçalar ve malzemeler kaliteli markalardan tercih edilir
  • Makinelerin çalışan yüzeyleri ısıl işlemle sertleştirilmiştir
  • Tekerlekli olduğu için inşaat alanlarına kolaylıkla taşınabilir
  • Demir kesme makinelerinin kullanımı oldukça kolaydır ve bakımı kullanıcı tarafından yapılır
  • Makine bıçaklarının 8 köşesi de kullanılabilir
  • Demir kesme makineleri -20 ile -45 C de çalışabilmektedir
  • Ölçüleri ve kapasiteleri farklı olabilmektedir
Demir kesme makinesi üretici firmalar tarafından yüksek kalitede yapılmaktadır. uzun yıllar kullanıcıya hizmet veren bu makineler inşaat alanlarında iş yükünden tasarruf sağlar.



8 Nisan 2019 Pazartesi

İnşaat Sektöründe Kullanılan Makineler


İnşaat sektörünün bu denli artmasının en önemli nedenlerinden biri de inşaat makinelerinin kullanılmaya başlamasıdır. İnsan ve zamandan tasarruf sağlayan bu makineler bir birinden farklı işlemleri kısa sürede ve sorunsuz olarak halletmektedir.
Özellikle insan gücü ile uzun zaman sürecek yapı işlerinde yeni sistem inşaat makineleri büyük kolaylık sağlıyor. şantiye alanlarında sıklıkla kullanılan makineler şunlardır;
Kompaktör

Kompaktör genel işlemi toprağı, asfaltı ve zemin malzemelerini sıkıştırmak için kullanılan makinedir. Zeminin sıkıştırılarak yük taşıma kapasitesini, çökmesini ve şişmesini engeller. Bu makineler zıplayarak yada titreşim ile sıkıştırma işlemi sunar.
Kompaktör makinesi çeşitleri;
  • İleri geri hareketli kompaktör
  • Tablalı kompaktör
  • Asfalt kompaktörü
  • Asfalt ve derz kesme makinesi
  • Zıp Zıp tokmak
  • Uzaktan kumandalı kompaktör
Bu makinelerin hepsinin ayrı bir işlevi ve özelliği bulunmaktadır. Kompaktör makineleri fiyatları için tercih ettiğiniz firma ile iletişim sağlayınız.

Silindir

Silindir makinelerinin temel görevi asfalt ve toprak zeminleri sıkıştırmaktır. Geniş alanlarda iş süresini azaltmak, dolgu yapılacak dolgu malzemesinin sıkıştırılmasını sağlamak için kullanılır. Silindir çeşitleri içinde en sık tercih edilen vibrasyonlu silindir makinesi çeşitleridir.

İnşaat Vinci

Yapı işlerinde insan gücünün yetemediği alanlarda çok ağır cisimleri kaldırmaya yarayan makinelerdir. Daha çok kule vinç olarak anılırlar. İnşaat vinci çeşitleri;
  • Ves50 vibrasyonlu silindir
  • ves60 vibrasyonlu silindir
  • Ves70 vibrasyonlu silindir
Beton Vibratörü

Beton vibratörü yeni dökülmüş betonun hemen sonrasında karışımdaki hava boşluğunun alınması ve betonun kalıplar içinde homojen şekilde yayılmasını sağlayan makinedir. Beton vibratörü çeşitleri;
  • benzinli beton vibratörü
  • dizel konvertörlü beton vibratörü
  • çanta tipi beton vibratörü
  • elektrikli beton vibratörü
  • kendinden konvertörlü beton vibratörü
  • konvertör hortumları
Beton kalıplarının içinde bulunan hava boşluklarını ortadan kaldırarak temelde daha sağlam yapılar inşa etmek için önemli olan makinelerdir.

Perdah Makinesi

Perdah makinesi beton dökme işleminden sonra zeminin düzeltilmesi ve bozuk olan yüzeylerin istenilen yapıya gelmesini sağlayan helikopter olarak da bilinen makinelerdir.

5 Nisan 2019 Cuma

Şap Makinesi Nedir? Ne İşe Yarar?


İnşaat yapı alanında kendini kanıtlayan makineler işleri kolaylaştıran niteliklerdedir. Tüm makineler Avrupa kalite sistem belgelerini almışlardır. Şap makinesi görevi zeminin dayanıklılığını arttırmak için ve zeminlere estetik bir görünüm sunmak için kullanılan makinelerdir. Bu makine türleri içinden en çok tercih edilen Brinkmann şap makinesi sıklıkla tercih edilir.

Şap Makinesi neden Önemlidir?

Şap dökümü yapılmış ve kuruması tamamlanmış betonun üzerine zemin izolasyonu yapmak ve estetik açıdan güzelliği tamamlamak için kullanılan bir malzemedir. Bu işlemi şap makinesi ile yaparak zamandan tasarruf sağlarsınız. şap dökülmesinin amacı yüzeyi negatif etkilerden koruyarak alanın ömrünü uzatmaktır.


Şap Makinesi Kullanım Alanları nerelerdir?

şap makinesi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Şap makinesi tüm yapıların taban kısımlarında su ve nem etkisinde olacak alanlarda, kapalı ve açık otoparklarda, fabrikaların iç ve dış sahalarında, açık spor salonları gibi alanlarda kullanılarak maddi açıdan ve zaman açısından tasarruf sağlayan makinedir. Doğru şekilde kullanılması ile işleri oldukça kolaylaştıracaktır.

Şap makinesi fiyatları değişen bir tabloya sahiptir. Detaylı fiyat ve bilgilendirme için makinelerin satış sitelerinden bilgi alabilirsiniz. 


2 Nisan 2019 Salı

Demir Bükme Makineleri ile İşlerinizi Kolaylaştırın!


Demir bükme makineleri kullanımları kolay ve çok uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek ürünlerdir. redüktör dişliler çelikten yapıldığı için kırılma ve aşınmalara karşı sağlamlığı arttırılmıştır.
Demir bükme makineleri her kalınlıktaki demirin bükümü için farklı kapasitelerde makineler mevcuttur.
Çalışan parçaların tamamı ısıl işlem ile sertleştir ilmiştir. Demir bükme makineleri 380 ve 220 V elektrikle çalışan makinelerdir. manüel ve otomatik büküm yapabilmenin yanı sıra her iki yönde de çalışabilmektedir. Ayrıca yüksek veya düşük hızlarda kullanım sağlar. Demir bükme makineleri çeşitleri;
26mm demir bükme makinesi
26mm demir bükme makinesi yüksek dayanıklılık ve hızlı bitirme gibi kaliteli tasarımdan dolayı sıklıkla tercih edilir.

36mm demir bükme makinesi
36mm kapasiteli demir bükme makinesi güvenilir ve rahat bir kullanım sunar. Dişli kutusu düşük sesli çalıştığından kullanıcının duyma sağlığını önemli ölçüde etkiler. Yüksek ve alçak hızda kullanımı büyük bir avantajdır.

44mm demir bükme makinesi
44 mm denir bükme makinesi hafif inşaat alanında tercih edilen ve sağlam yapısı ile kaliteli bir makine çeşididir. 44mm kapasitesi ile sizlerde uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

52mm demir bükme makinesi

52 mm demir bükme makinesi bükme takımları ve ayak pedallarının tamamı ile birlikte tedarik edilebilir. Ayar düğmeleri kontrol edilebilir ve açı seçeneklerine sahiptir.

Demir bükme makineleri ve çeşitleri inşaat alanlarında çok fazla tercih edilen bir makine çeşididir.




26 Mart 2019 Salı

Vibrasyonlu El Mastarı


Vibrasyonlu el mastarı dökülecek olan betonun pürüzleme işlemlerine başlamadan önce yüzey düzeltme işlemlerine başlanması gereklidir. Küçük alanların yüzeylerin ve düzeltilmesi işleminde mala kullanılabilir. Fakat büyük alanlarda vibrasyonlu el mastarı kullanılabilir.Sonrasında ise gerekli olursa perdah makinesi ile devam edilir. Vibrasyonlu el mastarı kullanımı için tek bir kişi yeterlidir. Beton yüzeylerin düzleme işlemleri beton dökümü yönünde yapılmalıdır.

Vibrasyonlu El Mastarı Uygulaması

Vibrasyonlu el mastarı betonun yüzeyini bitirme ve düzeltme işlemleri uygulanır. Beton düzeltme işlemlerinde kullanılan vibrasyonlu el mastar uygulaması kolay şekilde uygulanmaktadır.

Mastar çeşitleri farklı beton uygulamalarında kullanılırlar.Hava sürüklenmiş betonlarda kullanılan alüminyum ve magnezyum alaşımlardan yapılmış metallerden yapılmış olmalıdır. Yüzeyi geniş alanlarda çift kollu vibrasyonlu mastarlar kullanılır. Beton mastar uygulamalarında elektrikli el mastarı 220 Volt motoru ile mükemmel performans sağlar.
Mastar uygulama işleminde dikkat edilmesi gereken beton yüzeyinde su, çimento karışımının düzgünlüğünü sağlamaya yardımcı olmasıdır. 


25 Mart 2019 Pazartesi

Manuel İstif Makineleri İle Zamandan Tasarruf Edin


Manuel istif makineleri yük taşımak ve paketlenmiş yükleri istif yapmak için kullanılan araçlardır. Manuel olarak kullanıcının yaya olarak kullandığı modellerin yanı sıra akülü manuel istif makineleri de bulunur.

Depo, fabrika veya stoklama ile ile ilgili olan her iş alanında kullanılan manuel istif makineleri çelik gövdeleri ile oldukça dayanıklı makinelerdir. 1500 kg taşıma kapasitesi bulunan manuel istif makineleri güçlü motoru sayesinde en zorlu işleri kolaylıkla halleder.
Bu makineler farklı palet tiplerini kullanma yeteneğine sahip olmakla birlikte yerden tasarruf sağlamak ve verimliliği arttırmak için planlanmıştır.
Öncelikle istif yapmanın yanı sıra yük indirme ve bindirme alanlarında da zamandan tasarruf sağlayan kaliteli araçlardır.

Manuel İstif Makineleri Özellikleri

Manuel istif makinelerinin sürüş platformu kullanıcıya konforlu bir kullanım sağlar. Frenleme sistemi oldukça etkilidir. Ürünlerin güvenli istiflenmesi hafif kumandası ile oldukça kolay bir hale gelmektedir.
Manuel istif makineleri ürünlerin raflara stoklanmasını tır veya kamyondan mal indirme ve bindirme amacına hizmet etse de geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Ayakta kullanılan bu manuel istif makineleri 1500 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Akülü olarak çalışan manuel istif makineleri ile iş zamanından ve insan gücünden tasarruf ederek işlerinizi en kısa sürede bitirmenizi sağlar. Güvenli bir istifleme için manuel istif makineleri.

21 Mart 2019 Perşembe

Sıcacık Mekanlar İçin Sanayi Tipi Isıtıcılar



Sanayi tipi elektrikli ısıtıcılar iç mekanların ısıtılması için kullanılırlar. Atölye, inşaat, cafe, restoran, depo, üretim yerleri, fabrikalar ve seralar için sıklıkla tercih edilen sanayi tipi ısıtıcılar bir çok alanın ısıtılmasında kolaylık sağlıyor.
Sanayi tipi ısıtıcılar elektrikle 40KW ısıtma kapasitesine sahiptirler. Patlamaya karşı korumalı olan bu tip ısıtıcılar fabrika ve seralar için oldukça idealdir.
Cazip fiyatlı olan bu ısıtıcılar geniş alanların ısıtılması için en ideal çözümlerden biridir. Elektrikli olmalarının yanı sıra mazotlu olan seçenekleri de bulunan sanayi tipi ısıtıcılar tarım alanları, bina, çadır ve depoların ısıtılması için kullanılırlar.Bu ısıtıcılar 20KW'den başlayarak 10KW'ye kadar çıkabilen farklı özelliklerde olabilir.

Sanayi Tipi Isıtıcılar Nerelerde Kullanılırlar?

Sanayi tipi ısıtıcıların kullanım alanları özelliklerine göre değişiklik gösterse de genel kullanım alanları aşağıdaki gibidir;
  • Fabrika ve atölyeler
  • Otopark gibi kapalı alanlar
  • Şantiyeler
  • Açık olan alan ısıtmalarında
  • Kapısı açık kalma zorunda olan alanların ısıtılmasında
  • Araç bakım ve servis istasyonları
  • Havalimanı
  • Cami gibi ibadet yerleri
  • Hayvan çiftlikleri
  • Seralar
  • Eğlence merkezleri ve çadır alanların ısıtılmasında
  • Spor salonu ve havuzlar
  • Hızlı şekilde ısıtılması gereken alanlar
Ve daha bir çok alanda kullanılan sanayi tipi ısıtıcılar soğuk havalarda ısınma ve sıcaklık ayarını  kontrol etmek için en uygun modellerden oluşur.

20 Mart 2019 Çarşamba

İnşaat Alanlarında Büyük Yardımcınız Vibrasyonlu Mastarlar


Büyük yada küçük inşaat işlerinizde iş yükünden ve zamandan tasarruf mu etmek istiyorsunuz? Sizler için en iyi çözümler hafif inşaat makineleri sektüründe yer alıyor. Özellikle beton işlemlerinde sıklıkla kullanılan ve başarılı işlere imza atan vibrasyonlu mastar makineleri hakkında kısaca bilgi vermek isterim.

Vibrasyonlu Mastarlar Ne İşe Yarar?

Vibrasyonlu mastarlar inşaat alanlarında her türlü beton işlemlerinde kullanılan basit yapıdaki makinelerdir. Sizler için vibrasyonlu mastar makinelerinin ne iş yaptığını kısaca anlatacağım; beton zeminlerde dağıtma, sıyırma ve sıkıştırma sürecini aynı anda yaparlar. Kullanımları oldukça kolaydır ve hafif olmalarından dolayı taşınabilirdir.Vibrasyonlu mastar makineleri için firmalardan bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

Vibrasyonlu Mastar Makineleri Özellikleri


Vibrasyonlu mastar makineleri dökülmüş olan betonun düzeltilmesinden önce pürüzsüz şekilde düzeltilmesi gereklidir. Büyük alanların düzeltilmesi için vibrasyonlu el mastarları kullanımı zamandan ve insan yükünden tasarruf sağlamaktadır.
Mastar uygulamalarında dikkat edilmesi gereken konu beton yüzeyindeki su ve çimento karışımın düzgün olmasıdır.  
Beton düzleme işlemi döküm yönünde yapılmalıdır. Beton dökümünden sonra ise kalıba yerleşmiş ve sıkıştırılmış betonun yüzeyinde bulunan çukur kısımlardan kurtulmak için yüzen el mastarı kullanılmalıdır. beton işlemlerine kolaylık için vibrasyonlu mastar çeşitleri büyük kolaylık sağlar. her geçen yıl inşaat alanlarında işlemleri kolaylaştırmak ve düzgün yapılması için bu tarz hafif inşaat makineleri geliştirilmektedir. Bu makineler aynı zamanda sağlam yapılar için oldukça önemlidir.